Faktisk.no hos fagpresseredaktørene

Faktisk.no hos fagpresseredaktørene

Redaktør Kristoffer Egeberg fortalte om Faktisk.no på morgenmøte i Fagpressens redaktørforum tirsdag. (Foto: BN).

Del: 

Fagpressens redaktørforum arrangerte tirsdag morgenmøte med Kristoffer Egeberg, redaktør i Faktisk.no

– Dette var moro, og veldig engasjerende! kommenterer Ivar Kvistum, leder for FRF og selv redaktør i Handikapnytt. Egeberg møtte femten interesserte redaktører fra både små og store redaksjoner i Fagpressen.
– For egen del synes jeg Egeberg klarte å rydde i begreper og skape større bevissthet om tidens motebegreper som «fake news» og «alternative fakta». Og kanskje enda viktigere: han argumenterte godt for at journalistikken står og faller på vår håndtering av fakta. Nå, mer enn noen gang.

Kvistum mener at fagpressemediene gjerne framholder troverdigheten som sin viktigste kvalitet. – Det tilsier at vi bør ha en særlig interesse i alle tiltak som kan skape et troverdig og faktabasert offentlig ordskifte.

Kvistum noterte seg at Egeberg var åpen for både innspill og samarbeid framover.
– Jeg oppfattet at han gjerne vil nyttiggjøre seg fagpressemedienes ekspertise på ulike områder, og gjerne få innspill om samfunnsområder og tendenser som trenger faktasjekk. Med andre ord: Vi som fagmedier kan både bidra til å utvide faktasjekkernes horisont og hjelpe dem ned i dypet av problemstillingene.

Dette var det tredje morgenmøtet i FRF-regi siden tiltaket ble startet i fjor høst. Grunnideen er jo deling og utveksling av erfaringer og kunnskap.
– Jo flere innspill og ideer vi får, desto enklere er det å treffe behovene der ute. Derfor gjentar jeg oppfordringen: Om din redaksjon holder på med noe spennende dere gjerne vil dele med andre eller ha andre redaksjoners innspill til, er det bare å sende opp et røyksignal. Så tar vi grep og lager morgenmøte! lover Ivar Kvistum.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • En gledesstrålende sjefredaktør Tor Eigil Stordahl og en redaksjon som har et år i frontlinjen bak seg, mottok torsdag kveld Fagpresseprisen 2018.

  • Torsdag kveld ble Fagpresseprisene 2018 delt ut til glade og stolte vinnere i åtte kategorier, i tillegg til hovedprisen. Her er vinnerne i de åtte deltkategoriene, i den rekkefølgen de ble delt ut.

  • – Dette er noe av det beste vi har fått gjennom vårt medlemskap i Fagpressen! Redaktør Bjørn Ø. Andersen i fagbladet Elektronikk har inngått avtaler med Fagpressen trykk og distribusjon og gleder seg over sparte kostnader og god rådgivning.