Fagpressen-graving hovedoppslag i "Siste SKUP"

Fagpressen-graving hovedoppslag i "Siste SKUP"

Faksimile av hovedoppslaget i konferanseavisen "Siste SKUP". Det var vinklet på redaksjonen i Politiforum som for første gang hadde sendt metoderapport til SKUP, og for første gang deltok på konferansen – med absolutt hele redaksjonen.

Del: 

Ingen premier til metoderapporter fra fagmedier i 2017 heller. Men i konferanseavisen "Siste SKUP" var gravejournalistikken i fagpressen hovedsak. Statistikken viser at fagmediene graver stadig mer, og sender flere metoderapporter til SKUP.

"SKUP-debutant Politiforum brukte hele redaksjonen og vrengte lommene for å lande en gravesak på 50 sider", lyder innledningen til artikkelen.
Frilansjournalist Ingrid Kvitrud har laget statistikk over fagpressens deltakelse i SKUP-konkurransen de siste årene. Den viser at gjennomsnittet de siste ti årene har ligget på 4,84 prosent rapporter fra fagpresse. I år derimot var fem av til sammen 48 innsendte metoderapporter fra fagpresseredaksjoner – altså litt over ti prosent av bunken.

Les hele saken i "Siste SKUP" her.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!