Fagpressen får digitalt mva-fritak

Fagpressen får digitalt mva-fritak

Kulturminister Trine Skei Grande (V) på scenen under åpningen av Nordiske mediedager 2018. Det var her hun kom med nyheten om at også fagpresse får del i det digitale mva-fritaket. (Foto: Berit Nyman).

Del: 

Onsdag kveld under åpningen av årets Nordiske mediedager kom kulturminister Trine Skei Grande med den etterlengtede nyheten: Det blir digitalt mva-fritak også for fagpressen.

Kulturministeren sa det slik fra scenen i Media City Bergen: «Vi skal fjerne den urettferdige forskjellsbehandlingen og utvide det digitale momsfritaket til tidsskrift»!
- Endelig! Kommenterer en fornøyd adm. direktør i Fagpressen Per Brikt Olsen.

Det er ennå ikke klart når regjeringen kommer til å innføre ordningen.

 

Foto: Berit Nyman

Les mer:

Medier24.no: Full jubel i Fagpressen etter Trine Skei Grandes nyhet om nullmoms på digital nyhetsjournalistikk

Journalisten.no: Fjerner momsen også for digitale medier

 

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Fagpressens felles personvernombudsordning for medlemmene er i gang. Ordningen er bemannet med IT-sjef Kjartan Tyvand i førstelinjen, og med Wiersholms advokatfullmektig Pernille Gjerd Lia som jurdisk ekspert.

  • Det er en viktig seier for fag- og dybdejournalistikk at regjeringen i nå fastslår at dette journalistiske området ikke lenger skal diskrimineres. Nå er det ikke lenger en diskusjon om digitalt mva-fritak skal komme. Men det er fortsatt behov for å avklare hvordan fritaket skal komme, og når det kommer, skriver adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • Endelig står det svart på hvitt, i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett: Fagpressen skal innlemmes i ordningen med digitalt fritak for merverdiavgift!
    – En milepæl i Fagpressen! fastslår adm. direktør Per Brikt Olsen.