Å gi nullmoms til fagpresse ville kostet 4,4 millioner i år

Å gi nullmoms til fagpresse ville kostet 4,4 millioner i år

Del: 

Sak fra journalisten.no om nullmoms og fagpressen.

Tatt ut av sammenheng

I mai kom regjeringens forslag til revidert nasjonal budsjett. Her ble det foreslått å droppe nullmoms på digitale tjenester for fagpressen inntil videre. Det ble også vist til at staten ville miste avgiftsinntekter på 800 millioner kroner årlig dersom all omsetning blant trykte tidsskrifter skjer elektronisk.

– Dette er ett teoretisk eller beregnet tall tatt helt ut av sin sammenheng. Tallberegningen man viser til er gjort for 7-8 år siden og omfatter i tillegg en rekke andre medier enn det denne saken dreier seg om. Denne type omgang med tall er kun egnet for å skape forvirring og usikkerhet.

les hele saken på journalisten.no

Les også:
  • Torsdag ettermiddag var det mediedebatt på "Mediebåten" ved havna i Arendal. Redaktører, medieorganisasjonsledere og stortingspolitikere diskuterte virkemidler og mediepolitikk.

  • – Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt journalistikken vår, på noe som har blitt en viktig debatt i valgkampen, sier redaktør i Fagbladet Hege Breen Bakken til Journalisten.

  • Fagpressen er på Arendalsuka, og er medarrangør av to viktige mediepolitiske debatter. Den første handler om helsepolitikk og finner sted onsdag.