Å gi nullmoms til fagpresse ville kostet 4,4 millioner i år

Å gi nullmoms til fagpresse ville kostet 4,4 millioner i år

Del: 

Sak fra journalisten.no om nullmoms og fagpressen.

Tatt ut av sammenheng

I mai kom regjeringens forslag til revidert nasjonal budsjett. Her ble det foreslått å droppe nullmoms på digitale tjenester for fagpressen inntil videre. Det ble også vist til at staten ville miste avgiftsinntekter på 800 millioner kroner årlig dersom all omsetning blant trykte tidsskrifter skjer elektronisk.

– Dette er ett teoretisk eller beregnet tall tatt helt ut av sin sammenheng. Tallberegningen man viser til er gjort for 7-8 år siden og omfatter i tillegg en rekke andre medier enn det denne saken dreier seg om. Denne type omgang med tall er kun egnet for å skape forvirring og usikkerhet.

les hele saken på journalisten.no

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Mandag ettermiddag ble det offentliggjort at innføringen av den nye personvernlovgivningen blir utsatt i Norge, fra 25. mai til tidligst 1. juli. Teksten nedenfor er fra et nyhetsbrev sendt fra advokatfirmaet Wiersholm mandag.

  • Tidsskrift for Den norske legeforening og sjefredaktør Are Brean har gått helt til topps i den årlige kåringen av "Årets tidsskrift" hos Norsk tidsskriftforening.

  • Roger Aarli-Grøndalen heter den nye redaktøren i Journalisten. Han kommer fra Eidsvoll-Ullensaker Blad, og tiltrer sammen med en annen nyhet: nye nettsider i Journalisten.